BRUANN


Ik ben Annette Bruinsma.

Bruann is mijn kunstenaarsnaam. Het is een samenvoeging van de eerste drie letters van mijn voornaam en achternaam in omgekeerde volgorde. Dit is mijn creatieve ik.

 

Wat betekent abstract schilderen voor mij?

Schilderen is voor mij als een ontdekkingsreis. Ontdekken wat er gebeurt als je de penseel of paletmes op het doek plaatst en begint met schilderen. Als ik aan het schilderen ben, ben ik. De wereld om mij heen vervaagt en ik ga op in het schilderij.

Degene die naar mijn abstracte kunst kijkt gaat ook op ontdekkingsreis. 'Wat gebeurt er hier, welke kleur zit eronder, wat zie ik hier in, wat doet het met mij als ik er naar kijk. Wat maakt dat de kunst die ik zie, mij zo raakt.' Je stemt je af op het schilderij waardoor je ontdekt wat voor jou belangrijk is.

 

Inspiratie haal ik uit de wereld om mij heen

Ik kijk en voel naar wat mij raakt in de natuur. Dit kan een kleurencombinatie zijn of bepaalde vormen. De wind, het water die de natuur in beroering brengt. Ik ervaar rust en kalmte als ik in de natuur ben.

Verder heb ik ook interesse in iconen, religieuze iconen. Voornamelijk in iconen met Moeder Gods (Maria) met het kindeke Jezus. Dit is een bijzondere categorie schilderkunst. Iconen zijn een venster tussen hemel en aarde en een weerspiegeling van het goddelijke mysterie. De rijke goddelijke kleuren inspireren mij om deze te vertalen in abstracte versies.

 

Mijn werkwijze

Ik werk met acrylverf en diverse middelen zoals penseel, paletmes, sponsen, stoffen doeken, structuurpasta, sjablonen. Hiermee geef ik uiting aan datgene wat in mij leeft, mijn intuïtie, mijn gevoelens. Tijdens het schilderen voel ik blijdschap en vertrouwen bij het maken van een schilderij. Ik weet wanneer het schilderij af is. Dan is het goed.

 

BRUANN

Annette Bruinsma 

Leeuwarden